Hopp til innhold

Om meg

Jeg er en voksen dame fra Oslo, flyttet til Elverum i 1999. Fant roen på bygda med mann og barn.
Nå har barna blitt store og flyttet fra redet .

Min hundeinteresse startet med "Rottisen" Cindy. Verdens snilleste og mest tålmodige hund. Vi gikk på all slags kurs. Lydighet, agility, bruks og ipo. Men hu var egentlig en ganske sedat Rottweiler. Men klarte allikevel og komme til lydighet klasse 3. Cindy ble bare 10 år.

Så fikk vi en belger i huset. En Malinois. Et arbeidsjern uten like. Da tok jeg instruktør utdanning i regi av NKK. Holdt flere valpe- og unghundkurs, en morsom tid. Jeg og belgeren Jumbo som han het, konkurrerte i A-rundering og A-spor, og han hadde også opprykk til elite lydighet. Vi hadde mye gøy sammen. Jumbo ble 13 år. Kennel navnet Fangornstaff er en hyllest til min kjære Jumbo. Dypt savnet. Han het Fangorn Z av Nangijala-(Jumbo Jet )

Hundekjørerinteressen kom da vi flyttet til bygda. Her kom jeg i kontakt med flere hundekjørere og vips var jeg hektet.
Mine sledehunder er avkom fra de første hundene jeg kjøpte. Alle de jeg har nå, er etterkommere fra dem igjen. Så Ligaen er en stor familie. Men pr nå 2020, så har jeg bare 1 trekkhund igjen.
Mine resultater er ganske bra syntes jeg . Norgesmester 3 ganger, siste gang ble i 2016. Flere sølv og bronse medaljer har jeg også fått med meg. Mange 1.plasser i  mellomdistanseløp, samt gode plasseringer i internasjonale løp, deriblant 7.Plass i WM 2011 med 12 spann . Pluss at jeg lånte bort 6 bikkjer i 2013, de ble Norgesmestere, så jeg har egentlig 4 Norgesmester medaljer 🙂
I 2013 var jeg utsatt for en ulykke med hundespann. Dette har gjort at jeg bestemt meg for å trappe ned. Ingen flere sledehund kull. Helsa er viktigere. Skal man kjøre sledehunder på toppnivå, må man være 100%.

 

Så kom staffen Doris inn i vårt liv. Wow for en rase. Dama er full av personlighet. Hu er et prakteksemplar. Perfekt størrelse, mye hund i liten kropp. Vi har trent lydighet,  agility og bruks. Hu elsker og bruke seg. Doris er alltid med da ligaen trener.
Alle mine venner digger Doris. Hu har vært med på alt fra dag 1. Men selv om Doris digger alt med fart og spenning, så slapper hu godt av i soffan , kanskje også under dyna sammen med mamsen om hu får lov.

Oppdrett av Staffordshire Bull Terrier  er fantastisk gøy. Jeg ønsker og lage staffer som er innenfor standard. Siden jeg er opptatt av type hundesport, ønsker jeg også  å lage staffer som også kan brukes til dette. Mine staffer elsker oppgaver, de er i skogen hver dag. Jobber med nesearbeid , eller så er vi  på agility trening. Selv om staffen er liten kan den allikevel brukes til alt.  Siden vi konkurrerer i agility, har vi også oppnådd agility titler som vi er stolte av.

Jahvestaffs Øyesten Doris  har tittel AGH1-AG1

Fangornstaffs Magica De Spell har tittel pr nå AGH1-AG1, AG2 vi jobber på , har så klart et mål der ute.

Fangornstaffs Black Crystal (Ellie) har tittel AGH1-AG1-AGH2-AG2-AG3-AGH3, NACH-NA(H)CH ,ELLIEbellie ER DEN FØRSTE STAFFEN I NORGE SOM HAR FÅTT DENNE TITTELEN.FANTASTISK GØY OG HA DEN FØRSTE AGILITY CHAMPION OG HOPP CHAMPION I NORGE.

 

Lena Haugen